Wermlands Skogsförråd handlar enbart av privatpersoner.

Vi på Wermlands Skogsförråd AB strävar efter att köpa in bär med hög kvalitet.
Det är ofta stor skillnad på att plocka till eget husbehov och plocka till försäljning. När du plockar till dig själv behöver inte hållbarheten vara längre än hem, men plockar du för försäljning så bör hållbarheten och kvalitén vara mycket bättre än så! Läs gärna våra plockarinstruktioner innan du beger dig ut i skogen.

Under en säsong kan tillgång och efterfrågan variera enormt så du måste själv ta reda på vad som gäller för tiden. Längre ner på sidan kan du läsa om vilka arter vi köper för tillfället.

Om du ska sälja för första gången:
Är det kö vid inköpet så underlättar det för oss om du som är ny leverantör skriver ner namn, adress, telefonnummer och personnummer (ej nödvändigt med de 4 sista siffrorna) på ett papper. Då går registreringen snabbt och smidigt. Är du registrerad sedan tidigare så tjänar vi några sekunder om du har ditt leverantrösnummer tillgängligt.

Bra att veta:
Hur mycket svamp och bär får jag sälja innan jag måste betala skatt?

Plockarinstruktioner & bonussystem

Med ett nytt bonussystem försöker vi stimulera till kvalitativt tänkande vid plockning. Vår ambition är att betala världens högsta plockarpris till alla som vill följa våra råd.1

5 enkla tips som håller upp det ekonomiska värdet på bären. Förklarande texter finns längre ned.

  • Plocka i rätt tid på säsongen. lagom mogna bär fungerar bäst hos oss.
  • Försök hitta en plockteknik som är skonsam för bären.
  • Lämna aldrig plockade bär i solen eller i en varm bil.
  • Frakta aldrig bär i ett mjukt emballage för bären blir då oundvikligen klämda.
  • Är det varmt ute och du inte ser hur du kan hålla bären svala fram till oss så kan det vara bättre att plocka en annan gång. Ser vi en risk att en jäsningsprocess kan vara initierad så finns inte mycket värde kvar för oss. Hela torra bär betingar högst värde hos oss. Inblandning av omogna bär kan vara prisreducerande. Övermogna bär kan vara svåra att rensa.

Bonussystem

När din leverans är godkänd och invägd får du dagspriset kontant i handen. Vi ställer in din leverans på kyllager och inom 4 dagar ska den ha gått vidare till försäljning eller till förädling. När det sker så utför vi en definitiv klassning på dina bär. Om din leverans bedöms hålla en för våra kriterier hög kvalitet så noteras ett förslag till bonuspåslag ovanpå det redan utbetalade kilopriset. I nästa steg tas det hänsyn till aktuellt marknadsläge som också påverkar hur köpstarka vi är för dagen. Landar det hela i att vi har en bra förtjänst på din leverans så vill vi ha mer av din vara!! Det kommer du att förstå vid nästa leverans för i så fall så ligger ett bonussaldo och väntar på ditt leverantörskort, att utbetalas kontant vid första tillfälle.

Nytt för i år är också att vid varje tillfälle du kvitterar ut bonus så lämnar vi 15% rabatt på hela vårt butikssortiment ! En liten gardering bara; du har inte given rätt att få rabatten på ett högre köpbelopp än du har sålt bär eller svamp för. Rabatten kan heller inte kombineras med ev. andra erbjudanden.

Plockarpriser

Endast i Kil

 Aktuellt pris  Maxpremie  Grundpremie
 Blåbär Grovrensade      
 Blåbär Handplockade                                   
 Hjortron, mylta                          
 Lingon Grovrensade                                                          
 Lingon Handplockade                                            
 Skogshallon      
 Tranbär handplockade  30  40