Om Oss

Transparent, genuint och personligt med respekt för människa och natur.

Wermlands Skogsförråd AB bildades av Ola Hultman med den enkla idén att göra något kommersiellt med färsk skogssvamp och betoning på hållbart. Här kan du läsa lite mer om oss.

Sedan januari 2023 ägs och drivs företaget i samma anda av Ola´s dotter Evelina Hultman. Numera i koncern tillsammans med systerbolaget Hx2 Fastighet AB.

Svamp och bär plockas och levereras till våra lokaler i Kil av privatpersoner och säljs sedan till grossister i Sverige, Europa och Nordamerika.

Svampaffären är än så länge säsongsberoende så för att kunna behålla unikt kompetent personal har andra verksamheter tillkommit genom åren.

  • En Djur & Naturbutik, som både är webbaserad och fysisk med 700 m2 butiksyta har ett brett sortiment av foder och tillbehör till små och stora djur samt produkter för hus, hem och trädgård där även försäljning av bränslepellets ingår. Bränslepellets säljs både i butik och med hemleverans.

  • En bred maskinpark för snöröjning, gatusopning samt gräsklippning.

  • I samband med att de lokaler företaget hyrt i 25 år förvärvades i januari 2022, är nu den fjärde verksamhetsgrenen fastighetsförvaltning med uthyrning av lokaler främst inom livsmedel. Förvaltningen omfattar 12 000 m2 uppvärmd yta.

I koncernen arbetar idag 13 personer året om samt ett extra antal under svampens färsksäsong. Företagets ledning ser ljust på framtiden och ingen övre gräns för tillväxt.

Vill du veta mer om oss? Tveka inte att ta kontakt!

Om oss