Grossister & Företagskunder

Här beställer kända grossister och företagare ifrån hela världen sin skogssvamp, och vi ser till att den håller toppkvalité ifrån skog till bord.

Vi strävar efter att vara mer än bara en inköpare av svamp; vi har en större vision som omfattar omsorg om vårt ekosystem, rättvisa villkor för de skickliga plockarna och tillhandahållande av en fantastisk råvara – skogssvampen. Vi är måna om att ta vara på skogens råvaror, och genom detta bevara och vårda vår natur. Och råvaran finns ju redan där, bara man är beredd att leta. All svamp som köps in växer i det vilda och det ger inte bara den bästa smaken och kvalitén utan stöder också hållbart skogsbruk och skyddet av våra skogar. Vi vill att grossister & företagare ska förstå helheten i handeln med skogssvamp, så här ska vi försöka ge er en grundlig inblick.

Vi är stolta över att bara köpa svamp från privatpersoner vilket ger fler människor möjligheten att tjäna extra pengar, men öppnar också upp möjligheten för människor ifrån andra länder att komma hit och plocka utan orättvisa arbetsvillkor och hårda arbetsmiljöer ifrån översittande ”chefer”. Vi bryr oss om de människor som plockar svampen, och vi jobbar aktivt för att säkerställa rättvisa villkor och ersättning för våra plockare så att de kan fortsätta sin traditionella verksamhet med stolthet och värdighet, och för att grossister ska kunna handla hos oss med en bra känsla i magen.

Grossist svamp

Vår produkt bibehåller sin enastående kvalitet tack vare det engagemang som genomsyrar vår personal. Vi är övertygade om att upprätthålla våra medarbetares glädje och motivation, vilket i sin tur garanterar att varje produkt som lämnar våra anläggningar är av förstklassig standard. Genom att prioritera våra medarbetares välmående skapar vi en miljö där excellens blomstrar. På Wermlands skogsförråd AB är våra anställda kärnan i allt vi företar oss. Vi strävar efter att skapa en positiv och stödjande arbetsplats där varje individ känner sig sedd, hörd och uppskattad.

Svampsäsongen bjuder på många smaker, och vi ser till att våra grossister och storkök får tillgång till det bästa från skogen. Säsongen varierar, men sommarkantarellerna brukar dyka upp i början av juli och hålla sig till slutet av oktober. Trattkantarellerna kommer senare, runt september, och håller sig fram till frostnätterna. Under ett bra år kan vi erbjuda svamp från juli till november, och vi lägger ständigt till nya spännande sorter för att låta er utforska skogens mest exklusiva smaker.

Vad kan slå en paj fylld med Svart trumpet? Eller en stuvning på Blek Taggsvamp? Kontakta oss gärna, så gör vi allt vi kan för att ni ska få det bästa i absolut toppkvalitet. Det spelar ingen roll om ni är grossister, storkök, småföretagare eller har en stor varumärkeskedja så är ni alltid välkomna till oss.

Kontaktinformation

VD: Evelina Hultman, 0707358982 evelina@wsfab.se

Säljare: Ola Hultman, 0706871299 ola@wsfab.se

Vår verksamhet

Vi tror att Svamp & Bär ligger i tiden då närodlat och ekologiskt växer så det knakar, vad är naturligare än skogens egna produkter?

Wermlands Skogsförråd AB grundades 1995 av Ola Hultman.  Handel med skogssvamp är och har alltid varit företagets huvudnäring. All svamp köps in från privatpersoner och hanteras av kunnig personal.

Till skillnad från många företag med samma grundidé vill vi också att:

Skogens guld ska hanteras efter sin liknelse och inte som potatis. För att uppnå bästa möjliga kvalité och hållbarhet krävs kunniga och motiverade svampplockare samt en driftig organisation med hjärta för svamp.

Idag omsätter företaget 100-200 ton färsk skogssvamp varje säsong fördelat på 10-20 olika arter.

Ca 65% levereras till svenska grossister så som bland annat Ica Sverige, Axfood, Menigo (via Fruktservice), Martin Servera (Via Grönsakshallen) m.fl.

Ca 35 % exporteras till grossister i Norge, Danmark, Belgien, Schweiz, Frankrike, England, Usa och Kanada.

Sedan februari 2023 ingår Wermlands Skogsförråd AB i Evelina Holding AB som ägs och leds av dottern Evelina Hultman. Generationsskiftet var ett viktigt steg för att säkra företagets fortsatta utveckling.

Ola jobbar kvar och har fortsatt en ledande roll i verksamheten med skogssvamp. Han är till 90 % frigjord från företagets övriga delar och avser att ägna sin nyvunna tid åt Skogssvamp 5.0 som ska leda till större volym, konkurrenskraftigare priser och högre kvalitet.